A kamu-megvalósítások polgármestere a rokkantakat is semmibe veszi: üvegpiramisra jutott, rámpára nem

Hírek

Nagyvárad (Partium, Románia) az ősi magyar város, melyet ezer esztendeje Szent László lovagkirály alapított, s mely a trianoni döntéshozatalig virágzó, magyar város volt, ma már egy visszásságokkal, tudatos és stratégikus pusztítással tönkretett romváros csupán, ahol csak az adók emelkednek, de az élhetőség, az életszinvonal és a fizetések nem. Érdemes odafigyelni azokra kicsinek tűnő részletekre, melyek egyértelműen megmutatják, milyen hamis, a váradiak ellen dolgozó vezetősége van ma az egykori Pece parti Párizsnak, a nemzeti liberális színekben uralkodó Ilie Bolojan polgármester vezetésével, aki egymaga több szépet és jót pusztított el az elmúlt években Nagyváradon, mint a tatárjárás, a törökdúlás és a két világháború együttesen.
A Bihoreanul váradi román nyelvű hetilap tette közzé azt a cikket, melyből kiderül Bolojanék még egy furcsasága, mely egyértelműen igazolja, hogy az állítólag a város érdekeiben felvett eurómilliós EU-támogatásokat bizonyára valami másra és nem a polgárok és a város javára fordítják.

 

Piramis Váradon – A városház üvegpiramisa

 

A polgármesteri épületben (melyben milliókért az illuminátus jelképeket kezdik felsorakoztatni és megépíteni, lásd. pl. a jellegzetes üvegpiramis, ahol a váradiak az egyre növekvő adókat kell befizessék) ugyanis sok furcsaságra jutott bőven pénz, azonban egyetlen rámpát sem voltak hajlandóak kialakítani, mely segítségével a kerekesszékes fogyatékkal élő polgárok vagy a gyerekkocsival érkező anyukák be tudjanak jutni normálisan az épületbe, ha ott kell ügyet intézzenek. Pedig erre törvény kötelezné a városházát. A rámpa azonban nem szerepel egyetlen társaság jelképei között, tehát nem is fontos Bolojannak.
A fogyatékosok világnapján december 3-án kerekesszékes váradiak keresték fel a polgármestert, s miután barátaik, ismerőseik segítségével nagy nehezen eljutottak az irodákig, tiltakozó peticiót nyújtottak be Nagyvárad-rombolózsánjának. Aki természteesen eleresztett pár semmitmondó ígéretet ezzel kapcsolatban is, azonban nem kell látnoknak lenni a tapasztalatok és a váradi események tükrében ahhoz,hogy megjósoljuk ezeken az ígérgetéseken egyetlen rokkantkocsi vagy gyerekkocsi sem fog felgördülni a polgármesteri hivatalba!
Bizonyára másra jut majd pénz, lehet a liberális rommester legközelebb mondjuk egy mindentlátó szemet sminkeltet irodája falára sok EU-s pénzért, jelezve ezzel is, hogy kiknek a szekerét tolva teszi tönkre az ezeréves magyar múlttal rendelkező, egykor oly szép várost…

-lszm-

(Fotó:Bihoreanul)

Print Friendly, PDF & Email