A politikai paraziták mindig jól járnak: ennyibe került az RMDSZ kampánya

Hírek

Régi bölcsek szerint a világot a két “P”, a Pénz és a Politika irányítja… Ez esetben a politikáról juthat eszünkbe, hogy a fircsa, társadalom-manipuláló ténykedés szereplőinek mindig megéri a tömegeket hülyíteni, pártokra osztani, az egységben irányíthatatlanná váló nemzeteket, népeket. Nincs ez másként az erdélyi magyarokat képviselőkkel sem, a lentiekből kiderül, a kampányban olyan meghatóan ígérgető tulipános politikusoknak is megéri a parlamenti parazita szerep, melyben papíron eljátszhatják, hogy az erdélyi magyarokért ténykednek.

 

 

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) csütörtöki közlése szerint az államfőválasztáson induló 14 jelölt összesen 70,2 millió lejt költött a kampányra. A legtöbbet Viorica Dăncilă (PSD), 18,2 millió lejt és Klaus Johannis (PNL), 18 millió lejt. Kelemen Hunor kampánya 445 ezer lejbe került. Az RMDSZ jelöltjénél csak öt másik jelölt költött kevesebbet korteskedésre. Az Új Románia Párt jelöltje, Popescu Sebastian Constantin 0 lejjel szerepel az AEP nyilvántartásában.
Az állam megtéríti azoknak a jelölteknek a kampányköltségeit, akik az első fordulóban megkapták a szavazatok legkevesebb 3 százalékát. Ez 6 jelöltnek sikerült a 14-ből. Kelemen Hunor a hivatalos végeredmény szerint a szavazatok 3,87 százalékát szerezte meg, tehát az RMDSZ visszakapja a 445 ezer lejt.

(Forrás: AEP)

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró