Beijedt Románia szász elnöke a nyilvános vitától a román szocdemek “szőke nőjével”?

Hírek

Úgy látszik, korántsem olyan bátor, agilis és liberális a jelenlegi nemzeti-liberális román elnök, mint ahogy ezt el szeretné hitetni a szavazókkal, ugyanis nagyon úgy néz ki, nincs bátorsága (vagy engedélye?) nyilvános vitára kiállni a román szocdemek elnökjelöltjével, annak ellenére, hogy azt előszeretettel ostobázzák le, minősítik “szőke nőnek” ellenlábasai.
Elutasítja Klaus Johannis az államfőjelöltek vitájának ötletét, hangsúlyozva, nem kíván kiállni nyilvános vitára egy olyan párt jelöltjével, amelyik három éven át a román állampolgárok érdekei ellen kormányzott. „Nem kerülhet sor semmiféle eszmecserére annak a PSD-nek a jelöltjével, amelyik lábbal tiporta a jogállamot, amelyik egy bűnözőkből álló klikk kedvéért el akarta téríteni az országot európai útjáról. Egy olyan párt jelöltjéről beszélünk, amelyik most a demokráciát mímeli, de korábban dacolt a demokratikus értékekkel és elvekkel, megalázta a román embereket, pajzsot vont a korruptak és bűnözők köré” – fogalmaz bejegyzésében Johannis.
Ez persze több mint furcsa, ugyanis a diplomáciai szabályok szerint kampányban egy elnökjelölt ilyen mondvacsinált ürüggyel nem háríthatja el kihívója, riválisa vita-meghívását. Normális országokban persze, ahol nem ennyire nyilvánvaló mint Romániában, hogy a jelenlegi elnök tulajdonképpen egy globalista, liberális maffia bábja.

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró