Elakarják torlaszolni a magyar határátkelőket a besokalt kamionosok-25 kilométeres sor a román – magyar határon

Hírek

Túlbúzgósággal vádolják a magyarországi hatóságokat a fuvarozók, ugyanis a magyar “kamionstoppok” miatt kilométeres sorok alakulnak ki a román-magyar határátkelőnél és ez már a személygépkocsikkal való határátkelést is befolyásolja. A kamionosok azzal fenmyegetőznek , hogy eltorlaszolják a magyar határátkelőket, ha a magyar hatóságok nem orvosolják az áldatlan, európainak semmiképpen nem nevezhető helyzetet.

Az Európa 2002 – Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt nyilatkozták  szerdán az AGERPRES hírügynökségnek, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román-magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre ‘nem volt példa az utóbbi években’.

A fuvarozók ‘túlbuzgósággal’ vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november 1-jétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ami rendkívül lelassítja a forgalmat. Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken. „Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is” – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja a következő értékeket mutatja: Nagylak II – 400 perc, Varsánd – 210 perc, Nagylak I. – 60 perc.

A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november 1-jétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt esetleg korábban kirótt bírságokat.

( Forrás: Agerpres, fotó és video: Infotrafic jud. Bihor Facebook )

https://www.facebook.com/simona.micu.58/videos/pcb.2572857869469591/1508900652600124/?type=3&theater&ifg=1

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró