Léptek a hatóságok: egyhónapos kislánya megölésével vádolják a váradi doktornőt

Hírek

Minősített emberölés és családon belüli erőszak vádjával kezdett eljárást a nagyváradi törvényszék a 31 éves váradi, rezidens doktornő, Nadia Filip (lánykori nevén Lupo) ellen, aki az eddigi nyomozás szerint (ahogy ezt hírportálunkon is olvashatták)  nagy valószínűséggel  megölte egy hónapos kislányát majd annak holttestét eltemette nagyszülei vidéki házának udvarán.

A pénteken kiadott ügyészségi közlemény szerint a Megyei Kórház sebészetén rezidensként dolgozó vádlott, ezelőtt 4 évvel, azaz 2015 novemberében adott életet gyermekének, egy kislánynak a váradi szülészeten. Az eddig kiszivárgott hírek szerint a nő váradi otthonában, egy garzonlakásban ölte meg a kislányt, de részleteket a nyomozóhatóságok nem közöltek egyelőre.

Az eddig kiszivárgott információk szerint Nadia Filip azt beismerte, hogy ő temette el titokban a gyereket, de az állította nem ő ölte meg, hanem a baba egy fertőzésbe halt bele. Az, hogy egy orvos miért hagyta így meghalni egyhónapos kislányát, nem kért segítséget, nem hívott mentőket, ha az csak beteg volt, nem derült ki.

(Fotó:Bihoreanul)

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró