Alexandra szülei nem hisznek a hatóságoknak, a caracal-i rémet Bukarestben vizsgálják

Hírek

Több mint egy hónap telt el, a hírhedt carcal-i (Románia) eset óta, mikoris elraboltak és eltüntettek egy 15 éves  lányt Alexandra Măceşanut. A hatóságok ( sok furcsa és elelntmondásos vizsgálat és közlemény után) most kijelentették, az elvégzett  orvos-szakértői visgálatok alapján a lány halott.

Alexandra szülei azonban nem hajlandók átadni a 15 évesen megölt lányuk személyi igazolványát a hatóságoknak, így nem állítható ki a caracali rém áldozatának halotti bizonyítványa. A Mediafax  cikke szerint a lány szüleit csütörtökön hívatták be a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) székhelyére. A vádhatóság ugyanis a hosszadalmas és meglehetősen ellentmondásos szakértői jelentések nyomán most már halottnak tekinti a lányt, mert a törvényszéki orvostani intézetben végzett a DNS-vizsgálatok szerint a Gheorghe Dincă udvarán talált emberi maradványok Alexandrától származnak, és megölését korábban a férfi is beismerte.

Nemcsak a szülők, de  rajtuk kívül  nagyon sokan nem hiszik el, hogy a hatóságok az igazat mondják, az is felvetődött, hogy kötelezzék a vádlottat arra, hogy egy állati tetemen rekonstruálja, hogyan és mivel is égette el a meggyilkolt lány holttestét, ugyanis a szakértők szerint fizikailag lehetetlen, hogy azokkal az eszközökkel és annyi idő alatt eltüntessenek egy emberi testet, ahogy ezt Dincă vallotta.

A szülők egy ügyvéd kíséretében érkeztek meg a DIICOT székhelyére, és nem kívántak nyilatkozni a sajtónak. Az apa azonban azt kijelentette újságíró kérdésére válaszolva, hogy nem hajlandók átadni lányuk személyi igazolványát a hatóságoknak. A hírügynökség értesülései szerint a szülők továbbra sem hiszik el, hogy a lányuk halott, és megtámadni készülnek a DNS-mintákról készült igazságügyi szakértői jelentést.

Az eddigi nyomozás során több olyan bizonyíték látott napvilágot, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy a caracal-i rém egy  nagy kiterjedésű lánykereskedő bűnbanda egyik beszállítója volt, hogy  nem véletlenszerűen, hanem előre kiválogatva raboltak fiatal nőket, hogy a rémtettekről tudomásuk volt a helyi rendőröknek és ügyészeknek is . Több nő jelentkezett eddig, akik azt vallották, Dincă őket is megerőszakolta. A vádlott nyilván nagyon nyeregben érezhette magát, hiszen mint láttuk az ottani rendvédelmi szervek szinte alájátszottak a bűncselekmények elkövetőinek, nemhogy letartóztatták volna azokat. Az is kiderült Dincă családtagjainak is komoly priusza van olyan bűncselekményekben, mint szervezett prostitúció, emberkereskedelem, emberrablás.

A „demokratikus” Románia legborzalmasabb, a horrorfilmeket lepipáló bűnügye nagy valószínűséggel igen magas politikai szférákig vezet, a rendőrségi passzivitás, korrupció, esetenként talán éppen bűnrészesség csak a jéghegy csúcsa.

Azt sem tudni hány nő vált eddig a bűnbanda áldozatává, hányan haltak meg emiatt és hányan robotolnak mai nap is szex-rabszolgaként külföldön.

Gheorghe Dincă jelenleg egy bukaresti fegyházban van, elmeorvosi-szakértők is vizsgálják, az első véleményezések szerint a vádlott „vérbeli” pszichopata. Felmerül azonban az is, hogy a hatóságok ( akár tehetetlenségből akár cinkosságból) egyedül Dincăra akarják ráverni a balhét, hogy ne derüljön, ki micsoda fertő uralkodik a rendvédelem egyes pontjain Romániában.

Az alvilág, a rendőrség, ügyészség és a magaspolitikai szereplőinek véres „eszterláncáról” azonban egyelőre csak találgatni lehet…

(Forrás:Mediafax)

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró