A magyar köztévé átverte az erdélyi olvasókat? – nyílt levél az MTVA igazgatójának

Hírek
Nyílt levél Papp Dánielnek , az MTVA vezérigazgatójának
Tisztelt Vezérigazgató úr!
Szinte napra pontosan két éve írtam ugyanebben az ügyben elődjének, akkor azt a biztató választ kaptam, hogy a kérdés megoldódik. Sőt a 2017-es Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében szervezett beszélgetésen az ön elődje, azt is bejelentette, hogy idézem:
„A 2020-as labdarúgó Európa Bajnokság, illetve a 2022-es Világbajnokság selejtezőire megvásárolt – tévé, rádió, internet és mobil – terjesztési jog Magyarország területén kizárólagos.
Szlovákia és Románia esetében azon kábelhálózatok előfizetőihez juthatnak el ezek a sportesemények magyarul, amelyek kínálatában megtalálható az M4 Sport csatorna. A többi szomszédos ország tekintetében is hasonló megállapodások megkötésére törekszik az MTVA.”
Sajnos legutóbb az Azerbajdzsán-Magyarország mérkőzést sem tudtuk magyarul követni és valószínűleg a ma esti Magyarország-Wales meccset sem fogjuk tudni. Mindezt a geokódolás miatt. A kérdés több tízezer határon túli magyar sportkedvelőt érint és a helyzet megoldatlansága egyre elkeserítőbb.
Végső elkeseredésünkben még a végén a román közszolgálati vagy kereskedelmi csatornákhoz fordulnunk, a probléma megoldásáért, ami eléggé kellemetlen lenne mindenkire nézve.
Ezt elkerülendő a nemzeti egység szellemében kérjük, találjanak megoldást e tarthatatlan állapot orvosolására, és biztosítsák a magyar érdekeltségű sportesemények zavartalan közvetítését Magyarország határain túl is.
Köszönettel,
Fancsali Ernő,
sportkedvelő
2019. június 11., Kolozsvár
Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró