Majmok bolygója, támadás az Úz-völgyében – avagy amit a politika kavar

Hírek Vélemény

Nézem a videót. A sokadikat. Az Úz-völgyi temető pogromosat.

A majomember bemászik a temetőbe, ott danol, táncol a sírok között, bömbölteti a maneléjét, felmászik a saját betonkeresztjére, ráteszi a nagy redvás seggit oszt ordít… hurrá!! Győzött! Temetője van! Foglalt magának. Szánalmas figura amúgy, mosdatlan, durva, és valójában fogalma nincs mit is keres itt, de bizonyára, akik idehozták, etették-itatták, tán még pénzt is adtak a zsebibe a balhéért, jól tudják, milyen jót tesz a politikai provokációknak egy horda ilyen majomember. Aki a temetőben, akármilyen temetőben, akár a saját temetőjében is, azaz a sajátjának mondott temetőben is, táncol, danol, agresszív, könnyen uszítható, mert Nála ez a kegyelet.

 

A megvadult ultra, aki szőrén üli meg a kelta-keresztet

 

Ő látszik. Ott ordítva a betonkereszten, ami amúgy a kelta hitvilág szimbólumai szerint készült, de édes Istenem, sosem tudhatjuk, hogy az ultra-burebisták valójában nem a kelták ősei voltak ugyebár?

Nézem a videót. A sokadikat. És azon tanakodom, minden látszik itt, a támadók és a megtámadottak, a provokáció, a diadalmas csürhe-szellem, a becsapott székelyek halk imádsága, a csendőrök tanácstalansága… látszanak a fejfák, az ilyenek is, meg az olyanok is, de a LÉNYEG nem látszik. Egyetlen videón sem!

Nem látszanak a csaló, hazug politikusok, sem magyar, sem román részről, akiknek köszönhetően ez a „majmokbolygója az Úz völgyében” féle politikai sci fi megtörténhetett…Ők nem látszanak!

Majd nyilatkoznak, állást foglalnak, keverik a szart és hülyítik a népet. Az ultra-majmokat is (nekik nem osztok most nemzetiséget) meg a magyarokat és a románokat is.

Mert legyen világos, ez a provokáció nem csak a magyar embereket sérti, de a jóérzésű román emberekre nézve is szégyen! Bizonyára egy értelmes, intelligens, esetleg vallásos román embernek sem hízelgő, hogy már ezután könnyen egy fajtába sorolhatják a temetőben dajdajozó, keresztek tetején ordító majomemberekkel.

Mert ők azok a románok , akik itt élnek velünk Erdélyben. Akikkel gyerekkorunkban együtt játszottunk a blokk előtt, együtt fociztunk, együtt diszkóztunk, akikkel együtt álltunk sorba anno  és akiknek igaziból eszük ágába sincs bántani a magyart.

De akik most egy alfajba kerülhetnek az ultra-majmokkal , az ultra-szarkavarásba és ultra-feszültségkeltésben…

Nézem a videót. A sokadikat. Nézem az öreg székelyeket, akiket szintén odavittek, odabolondítottak, a kampány idején hirtelen előrántott régi temetőhöz. Szeretném megfogni a kezüket és elvinni őket onnan a temető kerítésétől. Tessék hagyni, mindez nem így van!

És szeretném jól szájba b@szni egy rozsdás lavórral mondjuk az RMDSZ-es főtolvajokat, akik részesei, aszisztenciái voltak ennek a jól megkreált provokációnak!

A Kelemen Hunor nevű  leninfejű eredetéért felelős hölgynek is jut pár nemszeretem gondolatom, amiért nem foglalkozott anno a fogamzásgátlással! Mert a majomemberek minősíthetetlen viselkedésén túl, ez a legszánalmasabb, ahogy ez az RMDSZ féle tolvaj-horda most uszít, mentegetőzik, spekulál, közben nyakig benne vannak ebben az egész, előre megtervelt provokációban.

Vajon miért pont most kapott ekkora jelentőséget ez a temető…ahonnan már a kísértetek is tovamentek valami fényes semmibe és csak az  emlékekben bukkannak fel néha…?

Ahogy az egyik székely lapban olvastam a találó felvetést: “Hogy az RMDSZ-nek milyen szerepe van ebben a történetben, még nem tiszta számomra. Minden esetre gyanús, hogy érdekképviseletünk nem Bukarestben, az illetékes hatóságoknál oldotta meg az ügyet, hanem ilyen imádkozós indokkal kivitte az embereket ágyútölteléknek a helyszínre. És az is gyanús, hogy direkt haszonélvezője ennek a botránynak, hisz két és fél évtizede félelemkampányt folytat, a román veszély a fő kampányérve. Most ezzel a botránnyal a magyarok veszélyérzete és egyben szavazókedve fokozódik, ami jót tesz a szövetségnek, most, hogy igen közel kerültek a bejutási küszöbhöz. A történethez az is hozzátartozik, hogy az RMDSZ a PSD vissza-visszatérő partnere, így nem lenne csoda, ha népszerűségük csökkenésekor egy kis etnikai botránnyal próbálnák visszaterelni a figyelmet fontosságukra, ezzel is legitimálva magukat. Összefoglalva: hogy társszervezője-e ennek a botránynak, statisztája, vagy tökéletlen áldozata, nagy kérdés.”

Kinek az érdeke most ez a román-magyar feszültség?

Kinek az érdeke, egy héttel a liberális, szabadkőmíves Ferenc pápa romániai látogatása után az egész világ előtt lenullázni azt, amit Klaus Johannis és liberális bandája pápástól, brüsszeli moslékostól kitervelt,prezentált a világ előtt?

És miért az egyszerű, erdélyi magyart kell ehhez az aljassághoz ismét kísérleti patkánynak befogni?

Ami meg az RMDSZ-t illeti, hiába mondja Kelemen Hunor elvtárs, hogy a belügyminiszter, meg ez meg az mondjon most ezért az Úz völgyi majomtámadásért le, mert elsősorban NEKI és az egész RMDSZ-es  politikai prostituált bandájának kellene lemondani és elhúzni innen a büdös p@csába! Loptak eleget, hazudtak annál többet.

És harminc évnyi „érdekképviselet” után, miközben az RMDSZ többször kormányon volt és alakította az erdélyi magyarok sorsát, ha idáig jutottunk, ha ez megtörténhetett Erdélyben, azért legalább annyira hibás az RMDSZ, mint akármelyik  román politikus!

A magyar kormány reakcióitól sem vagyok meghatódva! Mert az elmúlt hónapokban a Fidesz-KDNP furcsa politikai seftelésekbe bocsátkozott a román kormánnyal és sokszor az erdélyi magyarok ellen döntöttek, tettek, amit ők most „kompromisszumnak” neveznek, én meg gazdasági spekulációnak! Szóval kijárna nekik is egy szabadhely a majomketrecben!

Olvasva a budapesti román nagykövethez kapcsolódó diplomáciai purpárlét, arra is pénzt tennék, hogy a román kormányilletékesek azért mertek ilyen fennhéjázva válaszolni a magyar külügynek, mert pár hónappal ezelőtt kitudja milyen egyességet  kötöttek Orbánékkal, aminek csak egyik hozadéka volt az RMDSZ-nek átpasszolt, megsusztázott  szükséges szavazatmennyiség. Ha engem kérdez valaki, hát  erről szólt igaziból Teodoor Melescanu üzenete a magyar kormánynak a pogrom kapcsán. És ezt tudja jól a magyar külügy is, a román külügy is, az RMDSZ is, meg mindneki aki kicsit odafigyel!

Nézem a videót. Az Úz-völgyit. A sokadikat.

Szeretném elmondani, az ijedt, öreg székelyeknek, ott a temető kerítésénél, hogy ne féljenek! Valójában csodálatos dolgot vittek végbe, imádkozni tudtak egy politikai pokol és egy támadó majomhorda közepén! Hargita vezér látja őket a magosságos Kárpátok felett és a hősi halált halt székelyek lelkei is látják őket… és tudom, Isten is látja mindezt és az egyensúly úgyis helyreáll…

 

A történelmi valóság egyik arca: Vitéz Bartha Mihály, az utolsó Úz völgyi veterán, aki még 1944 augusztusában az ezer éves határon harcolt

 

Szeretném elmondani nekik, hogy most olyan apokaliptikus időt élünk, amikor EGYETLEN PÁRT vagy POLITIKUS szövegének sem szabad felülni!

Mind hazudik, mind áruló! De elmúlik ez is, mert tudjuk,  nem nőnek a fák az égig! Jó volna megértetni velük, hogy ne pártokban gondolkodjanak, hanem emberségben, családban, barátságban, lélekben. Mert a politika a sátán tudománya, a politikusok meg csak látható kutyái a világot irányító láthatatlan gonoszoknak!

Ja és abban is biztos vagyok, hogy a megholt székely katonák szellemei büszkék most rájuk, mert bátrak voltak ott, ahol bátornak lenni egyféleképpen lehet, Istennel a lélekben és emberséggel a tudatban!

A többi köd, homály és pokolbűz…

Székelyek, magyarok, erdélyiek, románok ne engedjétek magatokat provokálni! Embernek maradni meg most csak úgy lehet, ha nem lesztek bábok a politikai sátánok hatalomvágyó manipulációiban!

Isten óvd meg a magyart, Jézus vigyázz minden jó szándékú emberre!

Szőke Mária

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró