A pápa helyett a meccset választotta a keresztény értékekért harcoló Orbán Viktor

Hírek Vélemény

A meccs jobban érdekelte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt mint az, hogy az általa is sok nyilatkozatban dicsőített erdélyi pápalátogatáson részt vegyen. Orbán, születésnapjának hetében sem a katolikus egyházfő erdélyi látogatása, sem a rengeteg életet követelő budapesti hajótragédia nem keltette fel szemmel láthatóan érdeklődését.
Szombaton Ferenc pápa csíksomlyói miséjén – amikor először járt pápa Erdélyben – Semjén Zsolt képviselte a „kereszténység megmaradásáért” küzdő kormányt, mivel Magyarország miniszterelnöke előre jelezte, hogy nem lesz ott a kivételes eseményen. Bár a nem kevés magyar közpénzzel megtámogatott  szentmisére nem tudta felszabadítani magát, mint a 444.hu megtudta, azért volt, amire mégis ráért Orbán Viktor szombaton: élőben nézte végig a Bajnokok Ligájának madridi döntőjét.

 

Fotó – 2019-6-1, Madrid, Bajnokok Ligája döntő – Olvasó/444.hu

A magyarországi miniszterelnöknek amúgy nem ez volt az egyetlen furcsa gesztusa ezen a héten. A 28 halálos áldozatot követelő budapesti hajóbalesetről például egy sort sem írt( íratott sajtós szolgáival) közösségi oldalán, nem bonyolódott holmi részvétnyilvánításokba sem. Ám két nappal a tragédia után már mosolyogva fényképezkedett unokájával a ( kedvéért miniszterelnökséggé alakított) Karmelita kolostor erkélyén, háttérben a Margit híddal, pont ott ahol a szerencsétlenül járt hajó elsüllyedt. Orbán Viktor a születésnapját ünnepelte a Várban, míg alább, a Dunán az áldozatok holttestei után kutattak.

Persze nem volt nehéz utána nézni, hogy ez a cuki pártfotó előre meg volt rendezve és kiküldve ugyanazzal a szöveggel a kormányközeli magyarországi  médiának. Egy, emberéleteket követelő katasztrófa és 28 halott a Dunában igazán nem téríthette el a dicsőség-felelős Fideszes sajtósokat a parancs végrehatásától.

A miniszterelnök Facebook profilján több százan nehezteltek a furcsa gesztusok miatt, s természetesen ezeket a hangokat a hivatásos bérkommentelők és orbán-rajongók próbálták “visszaverni”.

Sajnos nagyon úgy látszik, Orbánék már odáig jutottak az önimádatban, hogy már a kötelező diplomáciai és jóérzés diktálta látszatra sem adnak…

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró