21 holttestet keresnek éppen a Duna vizében – ám Orbán lazán pózol a folyóval a háttérben

A nap képe Hírek

Két napja vezető hír a nemzetközi sajtóban, hogy Budapesten, a Parlament közelében szörnyű hajószerencsétlenség történt, melynek az eddigi feltételezések szerint 28 halálos áldozata van. Hetet megtaláltak, 21 holttest még valahol a Duna vizében van. A szerencsétlenül járt sétahajó utasai és áldozatai dél-koreai turisták, a dél-koreai kormány  különleges katasztrófa-védelmi alakulatai Budapestre érkeztek, az elhunbytak családtagjaival együtt, akik a reptérről egyenersen a Duna partra mentek.

Folyik a holttestek keresése a Dunában. Mindez azonban nem tűnt fel a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor PR-osainak, a Orbán Facebook oldalán ugyanis péntek este egy olyan képet osztottak meg, ahol a miniszterelnök boldogan mosolyog kis unokájával, ugyanis éppen a születésnapját reklámozzák. A Dunával a háttérben, amiben éppen tragikus körülmények között elhunyt emberek tetemei keresik.

A miniszterelnök hivatalos Facebook oldalán nem találtunk egyetlen szót sem, melyben a diplomáciai szabályoknak eleget téve, esetleg részvétét fejezi ki a Dunába fulladt  áldiozatok családtagjainak. Erre, úgy látszik,  már nem volt töltésük a cukiság-felelős pártsajtósoknak?

És ez a „csekélység” nem tűnt fel a fidesznyik imídzs -zsandároknak… Mit lehet erre mondani? Isten éltesse Orbán úr! Magyarország jobban teljesít!

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró