Már megint nyertek!

Hírek Vélemény

Igen, róluk van szó, az RMDSZ-ről. Sokan jósolták, várták, hogy végre valahára belebuknak a hazugságokba, az erdélyiek félrevezetésébe. Nem így történt, mert nekik megbukni nem lehet, nem szabad! Ők egy olyan szervezet, amit nem azért találtak ki, tartanak fent, hogy politikai, etnikai képviseletet biztosítson az erdélyi magyaroknak. Eddig is sok jel mutatott arra, hogy román pártként működtetik és semmiféle elhajlás e tekintetben nem engedélyeznek! Útja, célja, már 100. évvel ezelőtt ki lett jelölve. Együttműködni a román hatalommal és beépülni annak politikájába. Nem zavarni a vizet, nem okozni gondot, megfelelni mind a belföldi, mind pedig a külföldi globális elvárásoknak. Magyarán, féken tartani az erdélyi magyarság jogos politikai és nemzeti követeléseit! Kétsége ne legyen senkinek, hogy Ceausescut a „homogenizáció” a falurombolás miatt intézték el! Egyszerűen csak zavaró volt, a politikája, viselkedése a pénzhatalom számára. Nem illet be a forgatókönyv egyik változatába sem. Van tolerancia, de csak bizonyos százalék!

Az RMDSZ vezetői okos fiúk, amíg nem követelőznek, nem fenyegetőznek, megkapják a zsoldot. Nem hiába vannak mindig a román hatalom mellett, ott a helyük, a forgatókönyv szerint. Hogy kik írják meg előre, mi és hogyan történjen, hány százalékot nyer az RMDSZ? Azok, akik a román maffiózókat, a nyugat-európaiakkal akarják leváltani. A nép meg eszi egymást, mármint az erdélyi magyar!

Kikért és miért?

Nem tudják, nem volt idejük megismerni vezetőiket?! De, igen! Ám, jobb simulni, lapulni, másra mutogatni! Pedig, ha a „tömbmagyar” szándékosan nem írok nyájat, nem megy el szavazni, mind írhatnák, gyárthatnák a forgatókönyveket, nyálazhatnák az újukat számláláskor. De, elmegy! Ne bújjunk az ujjunk mögé! Elmegy, mert az RMDSZ nem követel, nem vár el magyarságot, nemzeti minőséget! Nem kötelez színvallásra, egyenes gerincre a román hatalom, de román családtagok, barátok, ismerősök előtt sem! Kényelmes így magyarnak maradni még ideig-óráig. Elég a Szabó Ödön és Winkler Gyula szintje, akivel még Orbán sem mutatkozott a kampányban.

Ez megy már 100. éve Romániában, írnám Erdélyben.

Az eredmények önmagukért beszélnek.

Ezért nem lehet gratulálni az elért „eredményért” a nagynevű kampányolóknak, lelkük rajta. Ki a nyerő, ki a vesztes?!

És ki a hunyó?!

Gábor Ferenc,  Tárkány

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró