Szex és smekkeria: bezárt a Várad központjában levő sex-shop

Hírek

Mint hírportálunkon is olvashatták, Nagyvárad (Partium, Románia) központjában a setét Bolojan-éra vadhajtásai között (a sok hirtelen kinőtt román szobor mellett) hirtelen egy szexuális segédeszközöket áruló boltocska is megnyílt. Egy olyan „szex-shop”. Jól is mutatott ott a templomok között, de ne legyünk álszentek, hiszen a szex a világ legelterjedtebb szenvedélye ugyebár s biza vannak, akiknek segédeszközök is kellenek hozzá.

Ez magánügy. Az mondjuk meg szimplán furcsa volt, hogy Ilie Bolojan nemzeti-liberális polgármester pár hónappal ezelőtt felháborítónak, lealázónak, meg még ki tudja minek minősítette azt, hogy a központban használtruha kereskedések legyenek, így megtiltotta azokat ott. A szexbolt más, az nem háborította fel a város tarvezetőjét…sőt, ki tudja, lehet tetszett is neki, elvégre a liberális szemléletbe oly sok furcsaság elfér.

A fránya sajtósok azonban nem nyughattak, így a furcsa sex-shop a média célkeresztjébe került, s hát nem kiderült, nem is volt engedélye? Nem is lehetett, ugyanis a törvény kimondja, templomok, iskolák mellett tilos effajta boltot nyitni.

Az is kérdés, vajon hány olyan “engedély nélküli” akármi működik így Váradon, ami még nem került a média horgára?

Szóval a „smekkeria” kiderült, csak az maradt egyelőre titokban, vajon kit kentek le az önkormányzat illetékesei közül, hogy megnyissák, meg merjék nyitni ezt a vibrátoros-boltocskát?

Bár elnézve a bezárt bolt kínálatát, kitudja hogy is volt ez, lehet természetben fizették le a baksist?

-szmm-

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró