Kutyákat tenyésztettek és ettek meg magyarországi kínaiak

Hírek

A magyarországi Bors napilap szerint egy borsodi településen a kutyákat kifejezetten azért tartották ázsiai, zömmel kínai gazdáik, hogy megehessék őket. Erről lakossági bejelentés alapján szereztek tudomást az állatvédők. A kutyakölyköket moslékkal etették, anyjuktól elzárva tartották. A borsodi helyszínen talált csontok, maradványok alapján már korábban is ettek kutyákból. Az állatvédők minden bizonyítékot átadtak a helyi jegyzőnek.

Az öt kimenekített kölyök az ócsai Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány egyik tagjához került. Az alapítvány munkatársa a lapnak azt mondta, egy kutyust nem tudtak megmenteni, a lebukás után pedig a külföldiek magukkal vihették a kölykök anyját. Merza Rita azt mondta, noha a törvény szigorúan bünteti a kutyaevést, a borsodi egyáltalán nem egyedi eset, több hasonló ügyben kaptak már bejelentést. A Bors kereste a rendőrséget is, ahol közölték, egyelőre nem érkezett feljelentés hozzájuk az ügyben.

A kínai étvágy elől megmentett kisakutyáknak az állatvédő szervezet szerzett új gazdákat, akik remélhetőleg szeretik a kutyákat, de nem annyira, hogy meg is egyék azokat. Magyarországon nem egyedi ez az eset, a letelepedési kötvénnyel Magyarországra költöző ázsiai kolóniákban gyakran előfordul ilyen, az európai ember számára idegen és embertelen cselekedet.

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró