Bolojánék ráturbóznak a közlekedési káoszra Váradon: új útlezárások bénítják a belvárost

Hírek

Ha eddig panaszkodtunk volna, hogy nehézkes, zsúfolt a közlekedés nagyváradon, most rádöbbenhetünk, hogy mindez semmi ahhoz, ami ezután vár ránk, ugyanis ismét feltúrják a fél belvárost, annak ellenére, hogy több helyen, az eddig elkezdett feltúrásokat sem fejezték még be.

Fotó: Bihoreanul
Fotó: Bihoreanul

Azt is elkönyvelhetjük, hogy sehol a világon nincs ennyit javított távfűtési és vízhálózat, mint Nagyváradon, ugyanis itt állandó jelleggel, éjjel–nappal törnek-zúznak emiatt, de hogy nem sok sikerrel azt talán az bizonyítja, hogy újabb és újabb javításokkal rukkolnak elő.

Szóval aki Várad belvárosában, illetve a Szőlős ( Nufarul) negyedben  akar közlekedni mostanában, az szerelje fel magát jó adag türelemmel és találékonysággal.A Nagyváradi Vízművek által végzendő csatornafelújítási munkálatok ugyanis miatt mától április 6-ig  lezárják az autóforgalom előtt a Dimitire Cantemir és a  Muntele Găina illetve a  Lugojului utcák (beleértve a Jean Jaures utcát is) közötti részének a városközpont fele vezető sávját, a másik két sávot erre az időszakra kétirányúvá alakítják át. Március 22-ig az Anatole France, a Gh. Costaforu és Arieşului utcák közötti részét is lezárják a közúti forgalom előtt, a forgalmat a környező utcákra irányítják át.Csak elképzelni tudjuk, hol és milyen forgalmi dugók, közlekedési-anyázások várhatóak … s csak reménykedhetünk, hátha ez egyszer csoda történik, s mégis befejezik a felfordítást a mondott időpontra…

Sok szerencsét, még több türelmet a Váradon közlekedőknek!

 

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró