A bunkó bunkó marad : önkényesen csonkítottak meg több fát Váradon

Hírek
Fotó: Bihoreanul
Fotó: Bihoreanul

Szakszertelenül „metszettek” azaz csonkítottak meg, tucatnyi nagy fát Nagyváradon a Gheorghe Pop de Băseşti utcában. A gyalogjáró szélén sorakozó faóriásokból idétlen, ágak nélküli nagy bunkókat faragtak. Az elcsúfított faóriások több környékbelinek szemet szúrtak, többen a közösségi médiába is leközölték az elrútított fákat.

Mint a helyi sajtó nyomozásából kiderült, a fa-mészárlást ez esetben nem az önkormányzat utasítására hajtották végre, hanem a nagyváradi Avram Iancu Iskola igazgatónőjének és az iskolával szomszédos református parókia lelkészének óhaja szerint. A környékbeliek elmondták, az elmúlt élvekben folyamatosan kaszabolták a fákat, idén meg sem álltak, míg minden ágat le nem nyestek ezekről, s ez az eljárás a kertészeti szakvélemények szerint sem megfelelő, sőt a fák pusztulásához is vezethet.

Az eset pikantériája, hogy az Avram Iancu Iskola vezetői pont azzal hencegnek, hogy a tanintézmény úgynevezett „környezetbarát” iskola.  Hogy az ottani parókia református lelkésze az iskola igazgatónővel együtt  miért ragaszkodott ahhoz, hogy az oxigént adó nagy fákból végül irdatlan, élettelen bunkókat faragjanak, eddig nem derült ki… de sajnos ez van, a bunkó, bunkó marad…

szmm

 

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró