Magyarországon van Európa legnagyobb kóser mészárszéke

Hírek Vélemény

Úgy tűnik, cseppet sem szomorkodnak a magyar kormány Jeruzsálembe tárgyaló tagjai amiatt, hogy a Tel Aviv-i kormány kirohanása miatt Lengyelország távol maradt a hétfőre meghirdetett V4 –es találkozótól s ezzel az egész találkozó dugába dőlt, elmaradt. A magyar kormány tagjai, Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével természetesen megjelentek Jeruzsálemben és bizonyára eredményes tárgyalásokat folytatnak ott. Arról, hogy hogyan vélekedik a magyarországi kormány Lengyelországot érintő izraeli vádakról (az izraeli külügyminiszterrel  nyilvánosan kijelentette, hogy “a lengyelek az anyatejjel szívják magukba az antiszemitizmust”) egyelőre nem tudni, ugyanis lengyel-magyar jóbarátság ide vagy oda, Orbánék nem álltak ki szövetségeseik mellett, noha a lengyelek eddig messzemenően támogatták Orbánékat, lengyel delegációk érkeztek például a fideszes békemenetekre is.

De tényleg ne akadjunk fenn ilyen apróságokon, hiszen Szijjártó Péter, budapesti külgazdasági és külügyminiszter igen fontos dolgokról tárgyalt Jeruzsálemben, melyek nyilvánvalóan felülírják az eddigi V4-es tervezgetéseket, propagandát.

 

 

Például az élelmiszeripar területén magyar kormányzati támogatással Csongrád megyében épült fel Európa legnagyobb kóser vágóhídja, amelyhez az Eximbank 2 milliárd forintos hitelt biztosított, valamint a HIPA-n keresztült 540 millió forintos vissza nem térítendő támogatást adtak – mondta a miniszter. Közölte: a magyar élelmiszeripari export Izraelbe egyre nő, a baromfi- és libamáj-behozatal 97 százaléka Magyarországról érkezik, ami világosan mutatja, hogy a magas színvonalat képviselő magyar élelmiszeripari termékeknek Izraelben komoly piacuk van.

Az aggályoskodók tehát megnyugodhatnak, lengyel-magyar barátság marad vagy sem ezután, beleértve a kérdőjelessé vált V4-es koalíciót is persze, igazán csak örülni lehet annak, hogy a Soros Györgytől nagyon rettegő „Magyarországon” minden baj és gond, migrációs trauma ellenére képesek annyi kóser libát nevelni, melyek hízott mája ellátja egész Izraelt ezzel a csemegével. Érthető is, hogy nemcsak a magyarországi libák, de a magyarországi külügyminiszter mája is hízott, mikor beszámolhatott kedden az izraeli sajtónak ezekről a fontos gazdasági eredményekről.

-szmm-

(Forrás,Cimkép: MTI)

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró