A váradi zászlóügy másként – avagy mikor a bértollnokok túllövik magukat

Hírek Vélemény

Isten az atyám, hogy mivel finnyás vagyok s nem szeretek matatni a kakiba, nem akartam belevegyülni a váradi pártcsicskák, bértollnokok sárdobáló majomparádéjába, de lassan de biztosan sikerült kihozzanak híres béketűrésemből. Teszik mindazt azok, akik évtizedekig azt csaholták (szőttek is ennek okán hősies glóriát képzelt sztárságuk kobakja köré) hogy milyen csúnya dolog, ha egy magyar párt vagy egy politikus a magyar közösség ellen nem éppen magyarbarát román tótumfaktum talpát (vagy egyéb hátsó szándékát) nyalogatja fejpénzért. Igen, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei, nagyváradi bandájára célzok, akiken az elmúlt időben valami furcsa kergültség vett erőt s az ingyenélők pánikszerű hisztérikus kapkodásával próbálnak helyezkedni, találni egy befolyásos ülepet, mely nyelvvel való tisztogatása után némi konchoz jutnak, hiszen azt senki nem várhatja el tehetségtelen megélhetési politikusocskáktól s ezek csicskáitól, hogy esetleg tisztességes munkával építsék a szebbik jövőt. A Tőkés László expüspök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerelemgyerekeként vagy inkább politikai lombikkísérleteként létrehozott pártocska fejecskéi ugyanis nyaltak már mindenhova, ahol jót sejtettek, volt terítéken pár csonkahoni párt, a nagy Fidesz, a kis Jobbik, de most hogy ezek megvonták tőlük kegyeiket s támogatásaikat a mi néppártosaink beérik a közeli román liberálisok, jelesül a városromboló Ilie Bolojan kiszolgálásával is.

Próbáltam nem figyelembe venni ezeket a váradi magyar közösséget eláruló nyalóka akciókat, azonban a mi néppártos csicskáink úgy látszik, csak elszemtelenedtek látva, hogy valójában senki nem pök eléjük.

Így a közösségi médiában, s a néppárt büdzséjébe tartozó kis pártlapocskák, portálocskák felületén ontják uszító propagandájukat, felválta gerjesztik a balhét az RMDSZ fele, a románok fele, kicsit oláhoznak olykor, majd szaladnak s Bolojan elé térdelnek pár baniért. Tesznek arra, hogy egy olyan liberális kisistent szolgálnak nyelvvel és tollal, akinek ők nyilván csak arra kellenek, hogy az RMDSZ-nek betartson velük, s ők legyenek a jó indiánok annak a liberális nagyhatalmi bandának a kezében, akik jól látható projekt szerint akarják szétverni Nagyváradot, eltüntetni az egykori királyváros magyar jellegét.

Ezt teszi ma a néppárt Váradon, s lássuk be a trianoni hőbörgésektől a Bolojan ülepéig nem mindennapi utat jártak be. Miközben harsogták és harsogják, hogy de mekkora politikai prostituált ez az RMDSZ, aki a románokkal kormányzott évekig s csak hamis propagandát ontott bértollnokok segítségével. Ez utóbbi állításokat persze a kis néppártos bértollnokok gyártják, miközben gazdáik bátran kukucskálnak ki s öltögetik nyelvüket a városromboló polgármester nadrágja mögül.

Bevallom régóta meghökkenve figyelem ezt a gerinctelenséget. Igen, tény, hogy az RMDSZ megéri a pénzét, de azt soha nem gondoltam, hogy egy ilyen kis semmi pártocska az ingyenélőivel így lekörözi politikai prostitúció szempontjából a nagy parlamenti kurvákat is. S ezek a kis polprostik pont olyan agresszívak, mint egy 20 dolláros útszéli lepke, akinek végre-valahára akadt egy kuncsaftja. Érthető is, hogy a nagy Fidesz is visszavonta felséges talpait a néppártos, műmájer műmagyarok elől.

Ma, két médiacsemege került látószögembe az eset kapcsán. Az egyiket a néppárt egyik díszparasztja, agrárkolumbusza osztotta meg közösségi oldalán, s éppen egy Bihar megyei tulipános polgármestert kövezne meg, mert az együtt ünnepel a románokkal, azok nemzeti ünnepén. Említett néppártost szemmel láthatóan nem zavarja, hogy az RMDSZ-es polgármesternek végülis kötelessége részt venni annak az államnak a hivatalos eseményein, melynek hivatali esküt tett, míg a senki által meg nem választott néppárti Zatykó Gyula polgármesteri tanácsnok, vagy mi, önszántából, koncért árulja el a váradi magyarságot, próbálja hitelesíteni a rompolgármester váradpusztító ámokfutását! Igaz, ő elköltözött Váradról, tehát tojik arra, mi pusztul el a Pece parti Párizsban.

Az utolsó csepp a mai csicska-parádéban mégis az volt, amikor megkaptam azt a cikket, melyet a mára teljesen lezüllesztett Erdélyi Naplóba remekelt bele egy exkolléggínám, aki anno sokszor elmondta, hű de milyen csúnya dolog pártcsicskaként hazugságokat, hamis pártpropagandákat írni. Látom, azóta, ezen véleménye megváltozott.

Szóval a jeles cikkben benne vagyon írva az is, hogy a nagyváradi zászlóégetés, mikor egy gyanús elmeállapotú leányzó fel akarta gyújtani a Sas Palotai székhely bejárata fölötti magyar zászlót, tulajdonképpen az RMDSZ hibája és aljassága, mert direkt tették oda a zászlókat, hogy aztán valaki felgyújtsa! Igen! Mintha a néppártosok simán  elfelejtették volna, hogy pár évvel ezelőtt pont Bolojanék bírságolták meg Tőkés Lászlót, mert a váradi EP-irodája teraszára székely zászlót tett ki. S akkor ezzel lehetett ám ágálni, hősködni… Az nem is volt akkor “rásegítés” egy kis balhéra? Ej, ez a kettős mérce, ez a koncparádé!

(Itt a szöveg: „A váradiak közül azonban vannak, akik úgy vélik, az RMDSZ emberei kicsit „rásegítettek” az esetek többségére azzal, hogy a néhány éve még elérhetetlen magasságban díszelgő zászlókat (román, magyar, uniós) provokatív módon leeresztették a Fekete Sas-palota passzázsa alatti székház bejárati ajtaja fölé. Szinte a hajnali randalírozók keze ügyébe „ajánlva”. „

Ugyanakkor persze mosdat is egyet az áruló szerecseny-judáson: „A „rásegítés” alatt a váradi magyarok egy része azt érti, hogy e bűncselekmények azóta szaporodtak el, amióta Nagyváradon az RMDSZ ellenzékből politizál, Zatykó Gyula, a néppárt alelnöke pedig Ilie Bolojan polgármester kabineti tanácsadójaként próbál ezt-azt elérni, amit a vezető párt három évtized alatt nem volt képes kieszközölni a helyi magyar közösség számára.”…

Így, ezt azt elérni… próbál… bizonyára van is  amikor eléri, például ha elég alacsonyan tartja neki oda a polgármester. Hogy mi lenne ez az „ez meg az”, persze sem én, meg szerintem a többi váradi sem látta.

Amit látunk, az csak a gyomorforgató uszítás, ingyenélő megélhetési politikusok fröcsögése… miközben Szent László városa egyre inkább hasonlít egy nagy romhalmazhoz.

 

 

Bár lehet, a néppártos bagázs igaziból az RMDSZ-nek kampányol, hiszen az emberek rá kellett döbbenjenek arra, hogy mégsem a tulipánosok a legocsmányabb és legócskább sarki kurvák a politikai porondon.

Ez persze gusztus dolga… csak elég visszataszító, mikor a húszdolláros sarki lepkék bepofátlankodnak a bálba és szakadt csipkeharisnyájukról elakarják hitetni, hogy az tulajdonképpen díszmagyar…

Szőke Mária

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró