Szégyen

Hírek Vélemény

Egy ismerősöm egyszer arra hívta fel a figyelmemet, hogy soha semmit ne írjak az internetre, amit a fehér papír nem bírna el! Tanácsát megfogadtam, pedig sokszor igazán nagyon nehéz volt, annál is inkább, mert nem úrnak születtem, nem vagyok értelmiségi, sem pedig közszereplő. Pedig lett volna, és volna miért és lenne kiket pocskondiázni, megérdemlik. Alkalomadtán meg is teszem, szem előtt tartva a figyelmeztetést! Sajnos ezzel nem így vannak a„jó nevelést kapott, magas műveltségű hölgyek és urak”.

Hatalmas nagy beszédet mondott írja az egyik oldal a „választékosan” fogalmazó kislányról, aki üzent a „bajszos f….ak”! Ilyen egyéneket hoz ki a magyar oktatás?! Gr. Tisza István szobortalapzatán O1G. A tüntetések jelszavait nem szeretném ecsetelni. Ez lenne a magyar társadalom szintje?

 

 

Biztos sok mindenben igaza van a tüntetőknek, megalapozott a felháborodásuk, de így csak csőcseléket tudnak maguk mellé állítani. Azokkal meg változást nem, csak zűrzavart, fejetlenséget, káoszt tudnak elérni. Lehet, ezt akarják?! A legtöbb embert a beszéde minősít. Na, meg a viselkedése! Elnézve az olcsó ingyen-cirkuszt, kérdezném, vajon kinek a malmára hajtják a vizet, a bohóckodók?!

A hatalom jóval rafináltabb, úriembereinek nem elég, hogy az ellenzék „velük van”, hogy a jobboldalt már szinte teljesen letakarították, letarolták. (Kezdték a Magyarok Világszövetségével, akkor bezzeg nem berzenkedett az „ellenzék”!) Most már csak övék a pálya, és mégis! Odáig mennek, hogy keresnek, kutatnak, vájkálnak a trutymóban. Ha a magyar ember olyan lenne, amilyen nem, lökne egy egészségeset rajtuk. Nem teszi, mert nincs jobb, se Jobbik. Jól elintézték! De nem elég! Náciznak, bocsánatkérést követelnek! Magyar(!? )nácizza, a magyart!? Közben a magyar koronáról törik a keresztet! Mi az, hogy Trianon, miért nem triatlon? Emberek, védeni kell a kerítést, benne a nyájat!

Na, ilyenkor nyílik az ember bicskája a zsebben, a szája káromkodásra.

De eszembe jut az intelem, én parasztnak születtem, bányásznak, mindent vissza, sorstársaim! Az ocsmányságot, aljasságot hagyni az urakra!

Gábor Ferenc, Tárkány

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró