Aztán nekünk többet ne trombitáljanak

Hírek Vélemény

„Aztán nekünk többet ne trombitáljanak”, szól az idézet Tamási Áron: Rendes feltámadás című művében.

Korán keltek a politikusok ebben az évben, kedves sorstársaim.  Ám valahogy úgy van ezzel az évkezdettel is az ember, mint a tavalyival meg az azelőttivel. Folytatódik minden! Romániában a többség diktatúrája, az RMDSZ színjátéka és a nyáj bamba beletörődése. Pedig évről, évre fülünkbe trombitálják: feltámadunk, feltámadunk! Itt nincsenek csak farkasok, harcosok, akik büszkék arra, hogy magyarok! Bátran elmennek Bukarestbe is, ha a jól nevelt, jól idomított hívek oda küldik őket. Majd beszámolnak a jól végzett munkáról lássa a nyáj hadakozásuk eredményeit. Lesz autonómia, ígérik, mert ha nem… nem történik semmi! Hányszor eljátszották már. Lesz összefogás, egység! Lesz igazság! Harminc éve ígérik!

Ha feltesszük magunknak a kérdést, és őszintén meg is feleljük: adnak nekünk Bukarestben a románok autonómiát? Hiszi ezt valaki? Akkor miért vannak képviselőink Bukarestbe és mit keresnek ott?! Egyik sem egy bonyolult kérdés, a felelet is egyszerű mindenki számára.

Ami az egységet, összefogást illeti, nem mennék messze csak ide, Biharba. Ki hiszi azt, hogy a legnagyobb megosztó Szabó Ödön és középszerűnél is alacsonyabb kaliberű brancstársai (tisztelet a kevés kivételnek) kiengedik a román hatalom zsoldját a kezükből? A FIDESZ pénzeket a zsebükből? Ki hiszi ezt?

Elhiszi még valaki, hogy a Csűry püspök féle pártegyház visszatér hivatásához és tékozló fiúként megtér a valláshoz? Hogy kiebrudalják a hazug, csaló politikusokat és kufárokat a templomokból? Hogy az ótestamentum, fogat-fogért helyett a papok Jézus szeretet vallását fogják nem csak hirdetni, gyakorolni is? Ki hiszi el?

A haszonélvezők, a megvezetettek, a tunyák, önmaguk sorsa iránt közönyösek, a rom-magyarok elhiszik!

Nekem többet ne trombitáljanak!

Gábor Ferenc, Tárkány

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró