Mikor lesz már elég?

Hírek Vélemény

Lehet, sokan már unják kifakadásaimat, mi több RMDSZ ellenes rosszindulatú piszkálódásnak tekintik. Talán még szörnyülködnek is. Bevallom számomra sem jelent felüdülést az unós untalanig ragozni az „érdekvédelem, közképviselet” árnyékában elkövetett magyarellenes tetteket, sérelmeket! Most éppen a Mikó Kollégium kapcsán. A román kommunisták elállamosították, most a „globalista demokraták” visszaállamosították!

Tudjuk Markó Attila RMDSZ-es politikust a román „igazságszolgáltatás” még letöltendő börtönre is ítélte az ügy kapcsán! Nem vállalta, kiszökött Magyarországra! Az igazsághoz tartozik, hogy román társa felfüggesztettet kapott.

Eszembe jut, hogy nem is messze Belényesben, 1828 nyitja meg a kapuit a román görög-katolikus egyház „Samuil Vulcan” gimnáziuma. Csak román osztályokkal, román nemzetiségű gyerekeknek, az úgynevezett magyar világban. És így működik napjainkig is! Nem akarta rátenni a kezét annak idején a „románnyomorító” magyar állam! Ma oda jutottunk, hogy helységnévtáblákon a városalapítók nyelvén tilos feltűntetni a város nevét!

Hogy ma ez a helyzet, bizonyára az olyan iskoláknak is „köszönhetjük” akik csak románságra oktatták, nevelték tanítványaikat. Gerinces románt neveltek belőlük, akik kiálltak önmagukért, közösségük értékeiért!

Nem akarok én bántani senkit. De! Tisztelettel megkérdezném az érdekvédőket, egyházi és politikai vezetőket, nem ért még bennünket elég kár, veszteség, aljas megalázás a román hatalom részéről?! Meddig lehet még színészkedni, alakoskodni, eljátszani a hőst, a követendő példát?! Vihetnek, orozhatnak mindent, csak a román fizetés és a hatalom maradjon?! Nem számít csak a vallási és politikai tisztség, a román parlamenti szék és lejben fizetett zsold?!

Még nem elég?!

Ennyi sem elég, hogy menjetek, vagy tegyetek!?

Gábor Ferenc,  Tárkány

Print Friendly, PDF & Email
Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi iró, újságiró