Macuka bekapta – avagy büdös migráncsal hadakoztunk az éjjel

Blog

Macuka a világ hivatalosan is legakaratosabb és rosszcsontabb cicukája… de ez van. Tegnap azonban bekapta ő is… na nem a legyet, hanem a büdösbogarat.

Volt is show nálunk az éjfél lágy ölén a tegnap.

Valahogy berepült a szobába (szita ide vagy oda) két mezei poloska. A büdösebb fajtából. Mikor elkezdtek keringőzni a csillár körül még azt hittem, a két bogár csak egy bogár. Macuka rettentő harciasan azonnal támadott, sőt biztatott engem is a vadászatra. Az egyik poloskát az ablaknál el is kaptam és kitessékeltem a szabadba, mert nem szívesen oltok ki életet. De az csak pár perc múlva derült ki, hogy a büdösbogár párosával jár, mint a kakastollas csendőrök s van még egy hívatlan látogatónk. Kezdődött a vadászat. A hülye és büdös bogár azonban valami migráncs lehetett, mert a francért sem akart távozni. Az üldözés hevében belepottyant a Macuka maskahurcolójába a hülye macska már supp!- ráugrott s mielőtt odaértem volna a tigrisugrásommal, hát nem bekapta a mezei poloskát?! Na, ki is köpte nyomban, mert a nyomorult bogár kispiccelte magából azt, amiről a nevét is kapta a büdös váladékot. Macuka meg üvöltve vágtatott ki és köpködött, nyálzott. Én meg jól beijedtem, hogy vajon nem mérgező ez a büdösbogár? Nagynehezen elkaptam az ordító Macukát, jó büdös lett ő is amúgy a bogártól. A szobában levő szenzoros illatosító készülék, ami mozgásara és rossz illatra reagál, most mindent érzett, ugrabugrát is meg bűzt is, hát bekapcsolódott ő is a buliba s nyomatni kezdte ész nélkül a cseresznyevirágos magnólia esszenciát a légtérbe. Tisztára olyanok voltunk, mint valami lakótelepi sci – fi film. Én már állatorvost is kívántam, mert akármilyen rossz ez a Macuka mégis az én Macukám, de szerencsére nagyobb baj nem lett. A szobába azonban még egy óra múlva is érzett a büdösbogár szaga. Ezt a kiköpött bogarat végül én csaptam le, hát nem rámászott a lábomra, hogy én se legyek már olyan jó szagú ebbe a gruppenbe?!  Nyugodjék békében. Be is tettem egy kis nejlonzacskóba, mert gondoltam, ha Macu megmérgeződött, akkor tudjam a dokinak megmutatni. Szóval a köpködő macska, a mérges és beijedt Anyika, a megőrült szenzoros illatosító készülék és mindezeken túl az átható bogárbűz tette egyedivé az éjfél lágy ölét nálunk.

A csatában kimúlt mezei poloskát a zacskóval azonban galád módon pedagógia célokra fogom használni. Ma a rosszalkodni készülő Macukának néha megmutattam, a „jön a bogár!” fenyegetéssel. Hiszitek vagy sem hatott. Úgyhogy a behullazsákolt mezei poloska teteme azóta is itt van a polcon, mert Makarenko megmondta, van amikor pofon helyett cselhez kell folyamodni a rossz macukák megnevelésére.

-szmm-

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró

Vélemény, hozzászólás?