Irány Kanada!

Blog

1. A hangosbemondó meg a magic lóf.x esete

Nagyváradról indultam, egy nem egészen eurokomfort kisbusszal a Ferihegyi reptérre. A mikrobusz zsúfolásig volt, a hely kevés, kényelmetlen, elnyűtt, fáradt emberek. Balkániáda. Meg a tragacs, aminek hátul a teleszkópja épp meghalni készült s ettől eszembe jutott pár rémeshir mindenféle távolsági buszbalesetekről. De szerencsére megérkeztünk Ferihegyre. Sosem fogom megérteni mitől olyan bunkók a csonkahonba a közszolgálati alkalmazottak? Negativak, cinikusak, bántók , irritálók, tisztelet persze a kivételnek, de mintha nem is azért lennének ott, hogy az embereket, a nyomorú embereket , akik miatt amúgy ők fizetést kapnak, segitsék. A magyarországi nemzetközi reptéren meg elég sok az egyfőre eső “bunkótápos” száma, de gondolom ez is a globalizmus, a turáni átok, a mohácsi csata, gyurcsány vagy a marhavész rovására irható. Vagy nem. Mindezek ellenére becsekkoltam s átverekedtem magam a terminálig, ahol várhattam a Kanadába induló gépet. Vagy 2 óra hosszat, mert hamarabb érkeztem. Közben szólt hangosbemondó. Hogy kérik az utasokat erre meg arra…Hamar fel kellett figyeljek viszont arra, hogy a magyar nyelven bemondó női hang tulajdonosa nem áll éppen a helyzete magaslatán.Sorozatosan elcseszte ugyanis a bemondandó szöveget . Nem tudott normálisan elmondani három , sima bővitett mondatot ékes magyar nyelvünkön. Ezután, mivel időm úgyis volt, már direkt figyeltem a hangosbemondó magyar szövegét… és igen! nem volt egyetlen nomálisan, akadozás, hiba, baki nélkül bemondott szöveg sem. El is tanakodtam, vajon miért nem követelmény egy európai fővárosban, hogy a hangosbemondóba hangosbemondó nő tudjon szépen, értelmesen beszélni? Lehet rossz napja volt, lehet a magyar nyelv valamitől nem erőssége, de akkor mi a bélt keres ott? Nem lehetne odatenni például egy olyan valakit, aki nem dadog, bakizik bele sorozatosan a nemzetközi reptér éterébe ? Elvárjuk hogy mások tiszteljék a magyar nyelvet, de mi, azaz ők ennyire leszarják az ilyen alapvető elvárásokat…? …A nagy gépmadárban aztán már nem igazán hallottam magyar szót. Mignem jött a stewardess és adta az ebédet. Kérdezte tőlem is, hogy mit ennék ott fenn a magasakban, chikkent vagy valami magic beef fantázianeves nemtommit, amit már csak a fantázianeve miatt sem kértem. A nő azonban rá akart beszélni és mondta, mondta a magic beefes izét az én barbár fülembe. Mire mondtam , hogy “chikken, meg a lófasz!”…mert na, ejsze kibukott belőlem a vad hun állat.   S erre a mellettem ülő férfi elnevette magát. “Ön magyar ugye?”- kérdeztem meg tőle. Az volt. S meg kellett állapitsam,globalizmus ide vagy oda, de izes magyar káromkodáskulturánk összeköti a nemzetet az egész világon… a turáni átok, a mohácsi vész, a fidesz meg gurcsányfletó ellenére is. Legalább ez. Ami nem “magic beff”! (folyt.köv.)

2. Szines “halálfoltok” a járdán

Szép, modern és hatalmas út a Yonge street Torontóban. Igazi világvárosos hangulat, felhőkarcolók meg minden. Egészséges multikulti, de erre majd még visszatérek, mert itt értettem meg végre igazán, (igazi működő multikultúrát látva) hogy miért is hamis minden politikai szarkavarás nálunk otthon a vén Európában, a sok kamu maszlag, amit a modern rabszolgakereskedők, azaz EU-politikusok “multikultúrának” akarnak hazudni. S lenyomni persze az agymosottnak hitt, s olykor azzá is tett, népek torkán. De erről is majd később. Egyelőre azonban a torontói gázolásos merénylet szinhelyéről akarok irni pár sort.
Két hete történt, hogy egy fazon agyát ellepte Sátán , valami démoni setétség és felhajtva a járdára több gyanútlan járókelőt halálra gázolt. Első sétánk során Torontó belvárosában végülis teljesen véletlenül jutottam el oda. A sárga rendőrségi szalagok még ott voltak pár helyen. Nagyon furcsa volt látni szemtől-szembe azt a helyet amiről pár napja Nagyváradon cikket irtam és a hirügynökségek fotóit tettem lapomba. A járdán pedig furcsa szines ábrákat láttam meg. Ott, ahol a megszállott merénylő által halálra gázolt emberek feküdtek volt, koreai fiatalok felfestették a járdát. Úgy tudom, az elhunytak neve van oda festve, furcsa emlékmű, sirfelirat, figyelmeztetés.
Az emberek nem lépnek rá ezekre a szines gyászjelentésekre.
Hamar megtudtam azt is,hogy nem iszlamista terrorista volt a merénylő, hanem simán egy ámokfutó őrült, egy pszichós örmény faszi, akinek nemcsak az elméje volt setét, de a hormonjaival sem tudott mit kezdeni, ugyanis nőgyülőlő volt, és szexuálisan frusztrált. Ezért borult el az agya és ki tudja miféle démon sugallatára nekikezdett gyilkolászni a békés Torontó belvárosában. Az is eszembe jutott, hogy az ilyeneknek biza nem birósági tárgyalás meg elmeorvosi szakértő kellene, hanem ott helyben egy golyó a fejibe. Oda a setétbe, a démon szivébe, aki befészkelte magát bele. Meg az is eszembe jutott, hogyan és hányféleképpen próbálták az EU-ban ezt a merényletet is kihasználni, elferditeni a politikai bábjátékok szinpadmesterei…Pedig nem kell vallások álcája mögé rejteni a Gonoszt és azt hazudni, ilyen vagy olyan “isten” nevében követték el a rémségeket a fanatikus merénylők. Mert aki bárhol a világon “isten-allah” akárki nevében gyilkol, az valójában sosem Isten nevében gyilkol, hanem mindig a Gonosz irányitja! Ugyanis aki valóban Istenbe, a Teremtő Atyába hisz, az sohasem gyilkolna! Mert ez is az istenhit egyik alaptétele. Borzongva néztem a furcsa gyászjelentéseket ott felfestve a nagyváros járdájára és csendben mondtam egy imát az ártatlan áldozatok lelki üdvéért….

 

 

(szmm)

Print Friendly, PDF & Email
Ladányi-Szőke Mária Magdolna
Nagyváradi író, újságíró

Vélemény, hozzászólás?